euramin VITAL HAIR – Haarverzorging heeft de juiste voedingsstoffen nodig

Met biotine en zink

Met waardevolle aminozuren

120 veganistische
capsules per potje

Wij raden een ononderbroken inname aan, om zo positieve effecten op langere termijn te bereiken.

Onze tip: Bestel nu een 4 maanden pakket.

Alle prijzen zijn inclusief btw en plus verzendkosten indien van toepassing.
Inhoud per pot: 120 capsules (maandvoorraad)

Natuurlijke inhoudsstoffen dankzij waardevolle aminozuren

euramin VITAL HAIR is een speciaal ontwikkelde formule die gezond haar van essentiële natuurlijke voedingsstoffen voorziet en de haargroei stimuleert. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

euramin VITAL HAIR ondersteunt de basisvoorziening met de aminozuren arginine, glutamine en methionine en bevat daarnaast vitamine B, vitamine C, biotine, foliumzuur en zink.

Inhoudsstoffen

NutriŽnten
VITAL HAIR
per 4 capsules
(dagelijkse dosis)
% NRV*
Thiamine (Vitamine B1) 3,6 mg 327
Riboflavine (Vitamine B2) 4,4 mg 314
Niacine 53 mg NE 331
Vitamine B6 4,4 mg 314
Vitamine B12 8,4 μg 336
Pantotheenzuur 19,6 mg 327
Foliumzuur 664 μg 332
Biotine 142 μg 284
Vitamine C 87 mg 109
Zink 14,8 mg 148
L-arginine 640 mg -
L-methionine 400 mg -
L-glutamine 224 mg -
Goji bessen extract 20 mg -

* Voedingswaardereferentie voor de dagelijkse inname

IngrediŽnten

L-arginine hydrochloride, L-methionine, glansmiddel capsulehuls Hydroxypropylmethylcellulose, L-glutamine, Zinkgluconaat, L-ascorbinezuur, Nicotinamide, Calcium-D-pantothenaat, Goji bessen extract 12:1, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavine, Thiaminemononitraat, Pteroylmonoglutaminezuur, D-biotine, Cyanocobalamine.

Glutenvrij
Lactosevrij
Geen gebruik van gen­tech­no­logie
Vegan
Zonder kleurstoffen
Geen dierproeven

Gebruiksadvies

Twee maal daags twee capsules met water innemen (wij adviseren minstens 0,2 liter). Bij voorkeur direct na het opstaan en vlak voor het slapen gaan. Deze dagelijkse hoeveelheid van vier capsules mag niet worden overschreden.

Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl worden gebruikt.

Haarverzorging heeft de juiste voedingsstoffen nodig

Haaruitval, haargroeistoornissen of een verslechterde haarconditie kunnen duiden op een tekort aan bepaalde microvoedingsstoffen als aminozuren, vitaminen en sporenelementen in de haarwortels.

Haren zijn het symbool voor schoonheid

Ons haar is een spiegel van onze persoonlijkheid en vormt daarmee een sterk uitdrukkingsmiddel. De conditie van ons haar bepaalt gevoelsmatig onze identiteit, status en ons gevoel van schoonheid. Daarom is het moeten vaststellen van haaruitval voor de meeste mensen bijzonder vervelend.

Het dagelijkse verlies van haren is een natuurlijk proces dat door de haarcyclus wordt gereguleerd. Het haar ondergaat net als andere lichaamscellen complexe stofwisselingsprocessen, waardoor het zich regelmatig vernieuwt. Dagelijks vallen er haren uit en groeien er nieuwe haren bij, zodat bij een gezond mens een natuurlijk evenwicht bestaat.

Wanneer is haaruitval niet meer natuurlijk?

Over het algemeen geldt: wanneer er voortdurend meer haar uitvalt dan dat er bijgroeit, spreekt men van haaruitval. Dit is meestal een sluipend proces, dat vaak pas na maanden of jaren wordt opgemerkt.

Een goede indicatie voor haaruitval is het aantal uitgevallen haren per dag. Zijn het gemiddeld meer dan 100 haren op dagelijkse basis, dan is er meestal sprake van haaruitval. Een bezoek aan de huisarts kan dit vermoeden bevestigen. Hoe sneller de behandeling begint, des te meer haren kunnen worden gespaard en beschermd.

De meest voorkomende vorm is erfelijke haaruitval (alopecia androgenetica). In Nederland lijden 1 op de 100 mensen aan haaruitval. Hierbij zijn de mannen duidelijk in de meerderheid: bijna 70% van hun heeft te kampen met haarverlies vanaf het 25ste levensjaar. Kenmerkend daarbij zijn de in toenemende mate herkenbare kalende inhammen. De haarlijn trekt steeds meer terug naar het achterhoofd, totdat in vele gevallen slechts een haarkrans overblijft. Bij vrouwen wordt de androgenetische haaruitval vaak zichtbaar aan de bovenzijde van de schedel. Bij andere vormen van haaruitval (zoals diffuse haaruitval) vindt een gelijkmatig verlies van haar op het gehele hoofd plaats.

Het haar groeit in een cyclus

Gezond haar doorloopt drie fasen:

  • Groeifase (anagene fase) 2-6 jaar
  • Overgangsfase (catagene fase) 1-3 weken
  • Rustfase (telogene fase) 1-3 maanden

Ongeveer 85% van het haar bevindt zich in de 2 tot 6 jaar durende groeifase. Tijdens de overgangsfase wordt de haarproductie afgesloten om tijdens de rustfase bij het kammen of wassen uit te vallen. Dit is een natuurlijk proces. Zorgwekkend is het pas wanneer er op langere termijn meer dan 100 haren per dag uitvallen.

De redenen van haaruitval zijn complex

Haaruitval kent veel verschillende oorzaken.

Variërend van chronische of erfelijke ziekten, tot milieufactoren en intolerantie tegen chemische stoffen. En van ondervoeding of een te eenzijdig voedingspatroon tot aan bepaalde allergieën. Al deze factoren kunnen de overgang van het haar naar de rustfase versnellen en de haarcyclus daarmee nadelig beïnvloeden. Dan kan haaruitval een probleem worden.

Dit vinden onze klanten

Betaalwijzen